Prima pagină   /  PROIECTE / Premiul Național de Calitate în Republica Moldova Ediția 2010, proiect realizat de către BRC în parteneriat cu Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale în Moldova
Premiul Național de Calitate în Republica Moldova Ediția 2010, proiect realizat de către BRC în parteneriat cu Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale în Moldova
Durata:  01.02.2011 - 29.04.2011       

BRC în parteneriat cu Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale în Moldova, a realizat o evaluare a 14 de companii pentru Premiului National de Calitate în Republica Moldova, Ediţia 2010. Premiul Naţonal de calitate a fost bazat pe criterii de evaluare a modelului de excelență în calitate în Republica Moldova aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1033 din data de 14 septembrie 2007. Evaluarea candidaților a inclus următoarele etape: primirea cererilor de finanțare, inclusiv toate rapoartele de auto-evaluare necesare și documentație, prezentat de către întreprinderi; stabilirea grupului de evaluatori; efectuarea evaluării primare și de notare bazat pe informații și rapoarte anexate cererii; efectuarea la fața locului evaluări ale companiilor; finalizarea evaluării și de notare de companii, pregătirea finală de nominalizare pentru premii. 

 În total 14 de companii au fost evaluate, cele mai multe dintre ele fiind companii renumite din Republica Moldova: 

 1. ÎS „Registru”
 2. SRL „Ecofin‐Audit‐Service”
 3. SA „ARTMET”
 4. SA „Viorica‐Cosmetic”
 5. SA „ICAM”
 6. SA „Cariera Micăuți”
 7. SA „SGS Moldova”
 8. SA „Inconarm”
 9. ÎS „Combinatul Poligrafic din Chişinău”
 10. SA „Floare‐Carpet”
 11. SA „MACON”
 12. SA „INCOMLAC”
 13. SRL „Trans‐Standard”
 14. SA „Armo‐Beton”

Evaluarea a fost efectuată de către 14 experți, aplicînd criterii din Modelul de Excelenţă în Calitate, bazat pe 9 criterii:

 1. Conducere,
 2. Strategie,
 3. Echipă,
 4. Parteneriat şi Resurse,
 5. Procese, Produse şi Servicii,
 6. Relaţiile cu clienţii,
 7. Rezultate ale angajaţilor, 
 8. Rezultate sociale,
 9. Rezultate cheie. 

Experții noștri, pe lângă evaluare, au oferit consultanță întreprinderilor evaluate a modului de îmbunătățire a rezultatelor pe fiecare criteriu și, ca rezultat, de îmbunătățire a competitivităţii și performanței companiei.

Perioada: Februarie - Aprilie 2011

Datele de contact a clientului:

Proiectul de Ameliorarea Competitivităţii cu sprijinul Bănca Mondială în Moldova

Unitatea de Implementare a Proiectului

Ştefan cel Mare 180, Oficiul 815, 

Chişinău, Republica Moldova

Tel / Fax: (+373 22) 296-723 / 296-724

E-mail: piu@mec.gov.md