Prima pagină   /  PROIECTE / Evaluarea mecanismelor existente de prestare a serviciilor publice în or.Ungheni, elaborarea Conceptului și Manualului operațional pentru crearea Centrului de Informare și Prestări Servicii
Evaluarea mecanismelor existente de prestare a serviciilor publice în or.Ungheni, elaborarea Conceptului și Manualului operațional pentru crearea Centrului de Informare și Prestări Servicii
Durata:  01.05.2013 - 29.11.2013       

În cadrul unui contract cu Chemonics, prin intermediul Proiectului USAID de Susținere a Autorităților Locale din Moldova, BRC a efectuat evaluarea mecanismelor existente de prestare a serviciilor publice în or.Ungheni, elaborarea Conceptului și Manualului operațional pentru crearea Centrului de Informare și Prestări Servicii (CIPS) în baza principiului ghișeului unic. Cele mai importante sarcini au fost:

  • Evaluarea reglementărilor locale și elaborarea recomandărilor pentru simplificarea lor, în conformitate cu legislația națională și în scopul îmbunătățirii mediului de afaceri local.
  • Elaborarea pașapoartelor privind prestarea serviciilor publice locale, îmbunătățirea accesului la informația cu privire la prestarea serviciilor publice.
  • Elaborarea recomandărilor de îmbunătățire a accesului cetățenilor și agenţilor economici la serviciile publice prin intermediul soluțiilor TIC.
  • 4 ateliere de lucru cu participarea reprezentanților autorităților publice locale și centrale, reprezentanților instituțiilor desconcentrate și întreprinderilor de stat în vederea găsirii posibilităților de optimizare a procesului de prestări servicii de către APL, inclusiv perfecționării legislației în vigoare.
  • Elaborarea recomandărilor pentru modificarea legislației și programelor informatice pentru funcționarea eficientă a CIPS.
  • Reingineria proceselor serviciilor publice ce țin de crearea unui mediu prietenos pentru solicitanți și elaborarea recomadărilor de diminuare a necesității interacțiiunii persoanelor fizice și juridice în scopul accesării serviciilor publice.

Perioada: mai - noiembrie 2013

Date de contact ale clientului:
Proiectul de Susținere a Autorităților Locale, USAID
Implementat de Chemonics International, Inc.
Tel. / Fax: (+373 22) 626-121 / 22-626-130
Mob: (+373) 68 52 25 57
Web: www.usaid.govwww.chemonics.com.

Fotografii de la Conferinta de prezentare a Conceptului CIPS:

Presentation of CIPS during final conference

Presentation of CIPS during final Conference